Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Φώτης

Λίγο το παλιό κόκκινο κρασί λίγο η υπέροχη φωνή της Πιάφ και ο νους δεν άργησε να «κυλήσει» στην εποχή των πρώτων κοινών αναμνήσεων τους. Η αυλή άλλωστε στέγασε εκτός από τις πρώτες κοινές τους ανησυχίες και τον πρώτο τους καυγά.
Δεν είχαν περάσει ούτε έξι μήνες γνωριμίας τους στην αυλή και κόντεψαν να μην δει ποτέ η μία την άλλη. Αιτία ο Φώτης. Ένας νεαρός φοιτητής της ιατρικής που για να μπορέσει να σπουδάσει, αναγκαζόταν το πρωί να δουλεύει σε ένα κεντρικό καφενείο και το βράδυ σε μια μπουάτ της εποχής σαν γκαρσόνι. Ήρθε στην Αθήνα 2 χρόνια νωρίτερα από την Χριστίνα από μια μικρή επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Ο πατέρας του είχε μπλεχτεί στην δίνη του εμφυλίου και βολόδερνε στις φυλακές κατατρεγμένος από το κράτος για τις ιδέες του. Όταν πρωτογνωρίστηκαν με τις κοπέλες ο πατέρας του ήταν φυλακισμένος στην Γυάρο. Ο φύλακας άγγελος για τον Φώτη ήταν η κυρά Κατίνα η μάνα του. Έβλεπε τον γιο της να αγαπά τόσο τα γράμματα που για να του εξασφαλίσει τα πρώτα έξοδα του για τις σπουδές πούλησε κάτι χωραφάκια που είχε από τον πατέρα της και πήγαινε να δουλέψει στα ξένα χωράφια. Δεν ήθελε να αφήσει τον γιο της να χαθεί στο χωριό. Τα μπλεξίματα του πατέρα του θα του έκλειναν όλες τις πόρτες και αργά ή γρήγορα θα τον οδηγούσαν σε δύσκολα μονοπάτια.
Από το πρώτο διάστημα του ερχομού του στην Αθήνα, ο Φώτης, κατόρθωσε να βρει μια δουλειά για να βγάζει τα απαραίτητα. Ήταν δουλευτάρης και δεν φοβόταν την ζωή. Ήταν από αυτά τα επαρχιοτόπουλα που ενώ δείχνουν σκληροί και άκομψοι κατά βάθος μπορείς να τους πάρεις και ο παντελόνι αν ξυπνήσει μέσα τους το φιλότιμο. Η μεγάλη αγάπη του Φώτη ήταν η μουσική και το κρυφό του όνειρο ήταν να μάθει μπουζούκι. Με τα πρώτα του λεφτά πήγε και αγόρασε ένα, και κάθε βράδυ όταν γυρνούσε αποκαμωμένος από την κούραση της μέρας , το έπαιρνε στα χέρια του και το γρατζούνιζε για να μπορέσει να το μάθει. Αυτή ήταν η ξεκούραση του. Όση κούραση και αν ένιωθε μόλις έπιανε το μπουζούκι ένιωθε να γαληνεύει και να ημερεύει. Μέσα από την μπουάτ είχε καταφέρει να γίνει φίλος με πολλούς μπουζουξήδες της εποχής. Μάλιστα κάθε βράδυ όταν αραίωνε ο κόσμος από το μαγαζί έπαιρνε το μπουζούκι του και καθόταν μαζί με την ορχήστρα.
Σε μια τέτοια βραδιά γνώρισε και την Χριστίνα. Την πρώτη φορά που μια παρέα συμφοιτητών της, την έπεισαν να τους ακολουθήσει στην μπουάτ που δούλευε ο Φώτης. Από τις πρώτες ματιές που αντάλλαξαν φάνηκε ότι ο έρωτας τους άγγιξε. Νέα παιδιά ήταν άλλωστε. Δεν θέλεις και πολύ όταν είσαι νέος. Και δίπλα σου να περάσει ο φτερωτός άγγελος σε αγγίζει χωρίς να βάζεις τον νου σε λειτουργία.
Ο καιρός κυλούσε όμορφα για τους δύο νέους. Οι περίπατοι και οι βόλτες τους γίνονταν κάθε Κυριακή μεσημέρι. Αγαπημένο τους μέρος το Πασαλιμάνι, να αγναντεύουν την θάλασσα.
Αχ ο έρωτας τι όμορφος που είναι τον πρώτο καιρό! Με τον καιρό όμως ξεθωριάζει και έρχεται η ρουτίνα της καθημερινότητας. Αν σε αυτήν προστεθεί και ένα τρίτο άτομο, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Αυτό συνέβη και μεταξύ των δύο νεαρών. Η σχέση τους άρχισε να φθείρεται και βρέθηκε το τρίτο άτομο για να οδηγήσει αλλού την σχέση τους. Η μοίρα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Δεν αρκέστηκε στην τυχαία επιλογή του τρίτου ατόμου αλλά οδήγησε τον Φώτη στην αγκαλιά της όμορφης Λενόρας.

21 σχόλια:

panagiota είπε...

Το είπες και το έκανες το θαύμα σου!Βρε τι υπέροχο μπέρδεμα είναι αυτό που μόλις διάβασα?
Ααα,, gorgino να γράφεις πιο συχνά.
Τέλειο!
Τελειο!
Τέλαιο!

George είπε...

και να σκεφτείς Παναγιώτα μου οτι βιαζόμουν να γράψω μην τυχόν και μου φύγεις και δεν το διαβάσει κανείς στο τέλος, αλλιώς η φαντασία θα έγραφε παραπάνω. Επιφυλλάσομαι για την συνέχεια. Πάντως με τέτοια πλοκή που του δώσαμε βρε μήπως στο τέλος να ψάξουμε εκδότη; :)))
να περάσεις καλά όπου και να πάς, να γεμίσεις νέες εμπειρίες για να γεμίσουμε και εμείς εδώ νέες εικόνες.
Καλά να περάσεις :))))

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Συμφωνώ... ψάξτε για εκδότη άμα τη ολοκληρώσει του μυθιστορήματος
Σοβαρολογώ!!!

Φιλί και στους δυο σας και μεγάλη Γλαρένια αγκαλιά

BUTTERFLY είπε...

εννοειται πως θα το εκδωσετε!!!που τα βρισκετε ολα αυτα;;;

panagiota είπε...

Μη μου στεναχωριέσαι Gorgino μου!Γραφε εσύ και εγώ θα σε διαβάζω και εκτός Ελλάδας.Μακάρι τέτοιες εμπνεύσεις να έχεις πάντα.
Αχχχχ,πως θα τα ξεμπερδέψω τα κορίτσια μας απο τον κούκλο τον Φώτη ακόμα δεν ξέρω.....

Γλαρένια μας,ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια αλλά τι να την κάνει,καλή μου,ο εκδότης την ιστορία της μικρής μας Χριστίνας?Αυτοί ψάχνουν για σκάνδαλα και ροζ ιστορίες!
Φιλιά και αγκαλιές κι απο εμάς....

Πεταλουδίτσα,ας το τελειώσουμε πρώτα...κι αν εκδοθεί ποτέ(????) θα έχετε την πρώτη αφιέρωση μαζί με την γλαρένια.

Φιλιά σε όλους και μια ζεστή καληνύχτα!!!!!

BUTTERFLY είπε...

Δεν υπαρχει βιασυνη! Το καλο πραγμα αργει! Οταν ομως τελειωσει...τη βλεπω εγω τη δουλεια! Τυφλα να 'χουν τα ροζ σκανδαλα! Μπεστ σελλερ θα γινει και στο λεω εγω, που ειμαι ιδιαιτερως δυσκολη στο να πω οτι ενα βιβλιο μου αρεσει πολυ! 20 διαβαζω, τα 17 μου φαινοντα ΟΚ και μονο τα 3 σουπερ γουαου! Αυτο εχει ολα τα προσοντα για σουπερ γουαου παντως!

George είπε...

βρε Παναγιώτα μου φαίνεται οτι μας τα λένε επίτηδες αυτά για να καβαλήσουμε το καλάμι.
Εγώ το δικό μου πάντως το έχω δεμένο να μην μου φύγει. :)))

Ανώνυμος είπε...

Να και ερωτικό τρίγωνο...περιπλέκεται όμορφα η ιστορία.

George είπε...

trelofantasmeni
δίνει απλά το απαραίτητο χρώμα!!!
Να δώ όμως πως θα τα ξεμπλέξει η Παναγιώτα έτσι όπως τα έμπλεξα. ;)

panagiota είπε...

Γεια σας κι'απο μένα!!!!!!
trelofantasneni,κι εγω γοητεύομαι απο τα ερωτικα,ιψενικά τρίγωνα!!!
George moy,έννοια σου και θα στα ξεμπλέψω με ένα ακόμα μπλέξιμο,μόλις συνηθίσω λίγο το πληκτρολόγιο.
Φιλιά σε όλους απο Γερμανία....

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ασχετο, αλλά είναι περίπου μια εβββββββδομάδα που δε μπορώ να μπώ στο μπλογκ του Μελωμένου.
Συμβαίνει και σε σας;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Πολύ όμορφη εισαγωγή, σε μαγνητίζει και σε βαστά ως την τελευταία λέξη. Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια, να μάθω και γω ποια είναι αυτή η Λενόρα, τι ήταν αυτό που τον έσπρωξε σε άλλη αγκαλιά, τι απέγινε η Χριστίνα!....
:)) Καλή εβδομάδα να έχεις!

melomenos είπε...

πραγματικά εχει γίνει πολύ ενδιαφέρον
το πλέκεις όμορφα!
μπράβο σου Γιώργο!

George είπε...

νάστε καλά όλοι σας.
Μελομένε άντε να δώ το ξέμπλεμα απο σένα γιατί απο την Παναγιώτα δεν βλέπω να τα καταφέρνει ;)))))
Την έφαγε η Γερμανία. Αχ κακούργα ξενιτιά που μας παίρνεις τα καλύτερα παιδιά και μυαλά. :)))

panagiota είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Στα πάτρια εδάφη ξανά η Παναγιώτα.Που να βρώ εκεί χρόνο για γράψιμο Georgio μου,που δεν έβαλα κ..ο μέσα!
Λίγη υπομονή και θα έρθει σύντομα η συνέχεια,το πλάνο το έκανα ήδη στην Γερμανία.....

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

:)) Σε αναμονή λοιπόν... Καλό Σαββατοκύριακο!

Alexis B είπε...

Ωραιότατο, καλές εμπνεύσεις.

Mustafa Şenalp είπε...

çok güzel bir site.

BUTTERFLY είπε...

Που ειστε καλε παιδια; ολα καλα;

George είπε...

περιμένω την παναγιώτα για την συνέχεια.
Υποσχέθηκε ξεμπέρδεμα :)))

Alexis B είπε...

Ωραίο κομάτι, περιμένω την συνέχεια
Να είσται καλά όλοι.
Καλή Κυριακή